Sajam sporta 2017

Na sajmu sporta 2017 koji je održan na Beogradskom sajmu pod nazivom “Srbija zemlja sporta” Planinarsko društvo Gornjak je zajedno sa sportskim savezom opštine Petrovac na Mlavi uzelo aktivno učešće u prezentaciji sportsko-turističkih potencijala naše opštine. Predstavljen je deo planinarskih staza koje su namenje ne samo planinarima već i brojnim sportskim rekrativcima. Naš cilj je da staze učinimo dostupnim i širem krugu ljudi koji nisu pravi planinari već žele da se oprobaju u ovome, a posećuju brojne turističke atrakcije u našoj opštini (Bajnja Ždrelo, manastiri Gornjak, Vitovnica…).
Planinarsko društvo Gornjak je ovom prilikom održalo sastanak sa predstavnicima Planinarskog saveza Srbije. Sastanku su prisustovali Branislav Božović sekretar PSS, Zoran Kontić načelnik službe vodiča, Slobodan Žarković komisija za alpinizam, ispred PD Gornjak su prisustovali Dejan Antić predsednik društva i Dejan Živković sekretar društva. U drugom delu radnog sastanka pridružili su se Duško Nedinić predsednik opštine Petrovac na Mlavi i Goran Ristić zamenik predsednika opštine Petrovac na Mlavi. Na sastanku je bilo reči o planovima za unapredjenje planinarske infrastrukture na teritoriji naše opštine, i mogućnostima za uspostavljene direkte saradnje opštine Petrovac na Mlavi sa Planinarskim savezom Srbije, kao i jačanje odnosa PD Gornjak sa granskim savezom.
Zoran Kontić je predstavio planove i načine za ostvarivanje ovog projekta. Ovom prilikom je dogovoren prvi korak za zajednički izlazak na teren radi utvrdjivanja stvarnog stanja.