Pohod na Alpe

Naš član Dejan Živković je u periodu od 13.juna 2011 do 26. juna 2011 išao na uspon na Breithorn (4165m), Gran Paradiso (4061m), Mont Blanc (4808m).
Uspon na Breithorn je počeo iz italijanskog mesta Cervino na oko 2000 mnv. Planu bilo da se taj uspon obavi u jednom danu i da se prvi deo uspona obavi žičarom, nažalost žičara nije radila pa je trebalo obaviti uspon od skoro 2200mnv i silazak u jednom danu što je bilo nemoguće pa je pokušaj uspona završio na 3700 mnv. Kretanje je otežavao mek i vlažan sneg, što je za posledicu imalo da su mnogi imali mokre cipele.
Uspon na Mont Blanc
Na uspon se krenulo iz Chamonix-a žičarom i zupčastim vozom do visine od 2088mnv odakle je krenuo uspon pešaka sa teškim rancem od oko 18-20kg do doma Tete Rousse 3167mnv gde je prespavano u šatoru na snegu na oko -15c. Zbog loših vremenskih uslova Dejan je odustao od nastavka uspona, stena ka domu Du Gouter je bila zaleđena i puna snega, a u najavi je bila i snežna oluja.
Put je nastavljen u italijansko mesto Ponte na 1960mnv odakle je krenuo uspon prelepo uređenom stazom do doma Refuge Vittorio Emanuele (2735mnv), dge je prenoćeno u domu i u ranim jutranjim satima je krenuo uspon. Posle pola sata penjanja počelo je penjanje po snegu, montirane su dereze i nastavljen put  ka najvišem vrhu Italijanskih alpa. Sneg je bio dobar za penjanje jer je bio tvd i smrznut srazmerno temperaturi od -15 do -20 stepeni sa ledenim vetrom koji je duvao sa planine. Dolazak do vrha je bio u ranim jutarnjim satima ali sam prilaz statui bogorodice nije bio moguć jer je bila velika gužva koju su stvorili naročito francuski planinari, pa bi bio veliki rizik sa takvom gužvom ići po izrazito rizičnoj stazi.
To je dakle za početak najveća visina koju je ostvario neko od članova našeg malog i mladog društva. Za dalje se nadamo da će još neko od članova dodati još uspeha društvu.